新課程能力培養(yǎng)八年級英語人教版
注:當前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊新課程能力培養(yǎng)八年級英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
閱讀理解
Like many other young boys, I didn't know what I wanted to be when I was a middle school student. My father advised me to be a teacher like him, but it seemed that I was not interested in it. My mother wanted me to be a pianist. However, I couldn't stand spending all of my time in front of a piano.
I got my goal (目標) after I went to high school. I got a part-time job at the school radio station and I found it was interesting. I loved to discuss school life and my favorite music with my schoolmates on the radio. I kept doing this job during the next six years. When I left the university, I got a full-time job at our local (當?shù)氐? radio station. My career (
B
) 1. What did the writer's father do?
A. A pianist.
B. A teacher.
C. A doctor.
D. A scientist.
答案:B
解析:根據(jù)文中“My father advised me to be a teacher like him”可知,作者的父親是一名教師,所以選B。
(
D
) 2. When did the writer start working at a radio station?
A. When he was ten years old.
B. After he left the university.
C. When he studied at the university.
D. When he was a high school student.
答案:D
解析:由文中“I got my goal after I went to high school. I got a part-time job at the school radio station”可知,作者上高中時開始在學(xué)校廣播站做兼職,即高中學(xué)生時期,所以選D。
(
C
) 3. What does the underlined word “discuss” in Paragraph 2 mean?
A. Write about.
B. Think about.
C. Talk about.
D. Show off.
答案:C
解析:結(jié)合語境“I loved to discuss school life and my favorite music with my schoolmates on the radio”,在廣播上和同學(xué)交流學(xué)校生活和喜歡的音樂,“discuss”應(yīng)是“談?wù)摗钡囊馑?,“Talk about”與之相符,所以選C。
(
D
) 4. Which can be the best title for the passage?
A. Never listen to your parents
B. Study hard to make your dream come true
C. No job is easy to get
D. The part-time job helped me find my career
答案:D
解析:文章主要講述作者通過高中時的兼職工作找到自己感興趣的事業(yè),D選項“兼職工作幫助我找到了我的事業(yè)”能概括全文主旨,所以選D。
二、還原句子
“What do you want to be when you grow up?” Maybe you will say a doctor, a cook or a scientist. Finding the right dream job for you can be difficult, but not impossible (不可能的). Follow these!
1.
D
The dream job should be what you really want most. Some jobs can help you make much money, but you might not like any of them. So you must find a dream job you are interested in.
答案:D
解析:空格后強調(diào)理想的工作應(yīng)該是自己真正想要的,即要考慮自己真正喜歡什么,D選項“Think about what you really like.”(想想你真正喜歡什么)符合此處語境,引出下文關(guān)于興趣的內(nèi)容。