精準(zhǔn)學(xué)與練四年級英語人教版
注:當(dāng)前書本只展示部分頁碼答案,查看完整答案請下載作業(yè)精靈APP。練習(xí)冊精準(zhǔn)學(xué)與練四年級英語人教版答案主要是用來給同學(xué)們做完題方便對答案用的,請勿直接抄襲。
一 Read and judge. 閱讀短文,判斷正誤,正確的寫“T”,錯(cuò)誤的寫“F”。
Hello! I'm Tom. There are five people in my family. My father is a doctor. My mother is a nurse. They work in the same hospital. They take care of sick children. My uncle is a PE teacher. He is my teacher too. He is kind. I want to be a teacher like him!
( )1. Tom's father works in a school.
( )2. Tom's mother is a doctor.
( )3. The uncle's job is a music teacher.
( )4. The aunt is a nurse.
( )5. Tom wants to be a teacher like his uncle.
答案:F
F
F
F
T
解析:1. 原文“My father is a doctor... They work in the same hospital”,不在學(xué)校,F(xiàn)。2. 原文“My mother is a nurse”,不是醫(yī)生,F(xiàn)。3. 原文“My uncle is a PE teacher”,不是音樂老師,F(xiàn)。4. 文中未提阿姨是護(hù)士,F(xiàn)。5. 原文“I want to be a teacher like him!”,“him”指叔叔,T。
二 Read and choose. 閱讀短文,選擇正確的答案。
I like to help my parents at home. I do some chores and tasks. I make my bed, wash the dishes, and fold the clothes. I also help my parents with gardening, shopping, and cooking. Helping my parents makes me feel good and useful. It also makes them happy and proud.
( )1. What can I do at home?
A. I can sweep the floor.
B. I can make the bed.
( )2. How do I feel when I help my parents?
A. I feel good and useful.
B. I feel happy and proud.
( )3. Which is the title for the text?
A. Playing games at home.
B. Helping parents with chores.
答案:B
A
B
解析:1. 原文“I make my bed”,A未提及,選B。2. 原文“Helping my parents makes me feel good and useful”,B是父母的感受,選A。3. 短文主要講幫父母做家務(wù),A與內(nèi)容無關(guān),選B。